Vanaf 1 juli 2024 zullen de prijzen van alle in China geproduceerde Tesla Model 3-modellen stijgen. Dit is het gevolg van de nieuwe invoertarieven die door de Europese Commissie zijn vastgesteld. Zowel het leasen als het kopen van een Model 3 zal hierdoor duurder worden.

Model 3 wordt €13.000 duurder

Door deze nieuwe regelgeving kan een Model 3 aanzienlijk duurder worden in Nederland en Duitsland. Tesla zal waarschijnlijk te maken krijgen met een extra importheffing van 21%. Hierdoor kan de prijs stijgen van €40.990 naar een bedrag tussen €50.000 en €54.000 zodra de importheffing van kracht is. Deze regelgeving geldt zowel voor benzine- als elektrische auto’s.

Profiteer ervan!

Als consument kun je hier voordeel uit halen door vóór de ingang van de nieuwe regeling een auto te kopen of te leasen. Je kunt bijvoorbeeld een Model 3 uit 2019/2020 leasen, wat aanzienlijk zal schelen in de maandelijkse kosten. Ook qua bijtelling zal het verschil niet groot zijn. Maak hier gebruik van en kies je occasion. Wij sturen je graag een gratis offerte op maat, zodat je direct ziet hoeveel je kunt besparen.

 

Vragen? Neem contact met ons op

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.